Sunday, May 4, 2014

Cyklande tjejer läger/äventyr i Jönköping 5-7 september

Vi vill önska dig välkommen till Jönköping, ljuset vid Vättern, och deltagandet på Cyklande tjejers cykeläventyr. Ett klokt beslut som du fattat, tycker vi. Här i Jönköping tar vi det lugnt, njuter av den goda maten och de vackra vägarna. Detta gäller även dig som tänkte komma till oss i september. Stanna vid stoppskyltar, ta en paus vid varje depå och håll koll på vad som händer runt omkring dig. Då får du en skön resa och ett riktigt fint minne för livet.

Helgen 5-7 september är för dig som älskar att cykla tillsammans! Det är första gången vi i Jönköping bjuder dig till ett inspirerande och spännande äventyr! Det här är träffen för dig som vill köra härliga cykelpass i det fin fina landskapet kring Jönköping och samtidigt lära känna ett gäng hängivna cyklister.

Anmälan
Anmälan görs nedan. Antal boendeplatser är begränsade till 35 stycken. Först till kvarn! Anmälan är bindande och är godkänd först när betalningen är gjord. Från den dag du anmält dig har du 25 dagar på dig att betala. Vid förhinder finns möjlighet till viss återbetalning (1000 kronor) av anmälningsavgiften.

OBS!!! Vi har för tillfället nått maxantal anmälda till lägret. Det kan hända att vi öppnar upp för några fler platser. Vi håller er underättade om detta, här och via Cyklande Tjejer på Facebook.

Kostnad
En hel helg med cykeläventyr för 1695 kronor. Helpension inkl. bonustillgång till både Spa, pool och styrketräning. Dessutom hemliga inslag både på landsvägen och på scen under kvällarna. Ett plus i kanten är förvaring av cyklar i förråd på rummet samt egen altan, alternativt balkong. För dig som bor hemma/på annan plats är priset 1000 kronor. Då ingår lunch, middag och föreläsningar alla dagar.
Betalning till BG 187-5350.
OBS jätteviktigt att du märker din betalning med texten ”tjej + ditt namn”.

Här är så helgens program och information om äventyret:

Fredag den 5 september

För dig som har möjlighet och vill öppnar vi upp portarna till eventet från klockan 14:00 för incheckning på Jönköpings Hotell & Konferens. Vill du uppleva Jönköpings svar på Toscana så är cykling uppdukat kl. 16:00 med ett hemligt stopp längst med vägen som man bara inte får missa.

Kan du inte ansluta till cyklingen kl.16 gäller dropp in och möjlighet till att checka in fram till samlingen kl. 19.00.

19:00 Vi i planeringsgruppen/arrangör hälsar alla cyklister välkomna till en hejdundrande cykelhelg.

19:15 Vällagad mat på fina råvaror i en trivsam miljö intas. Träffa arrangörerna, nya och gamla bekantskaper. Mycket trevligt!

20:00 Intar första hemliga gästen scenen för ett tankeväckande föredrag.

Lördag den 6 september

07:00-08:30 Värm upp med frukostbuffé, en kopp kaffe eller te.

09:00-16:00 Uppställning för gemensam gruppbild, information och cyklingen står uppdukat (lång och kort runda)

16:00-18:00 Fri tid, beroende på hemkomst för de olika grupperna. Här finns såklart tillgång till snabb återhämtningsfika att avnjuta tillsammans med en öl eller något annat att dricka.

För alla er som har krafter kvar har vi fri tillgång till styrketräning på hotellet. Eller för stela ben en stund i Spa eller poolen…det gör nytta!

Helt frivilligt för den som vill, har baren på hotellet öppet. Sitt ner i goda vänners lag och njut av en After Bike och lyssna på målande beskrivningar av allas versioner av dagens runda - hur allt funkade perfekt, vilket flyt vi hade, hur lagmaskinen samkörde.

18:00 intas scen av hemlig gäst för en timmes föreläsning.

Från klockan 19:00 serveras middag och vid klockan 20:30 utlovas en upplevelse utöver det vanliga. Hela kvällen har vi ”Get together samling” och håller på länge…

Söndag den 7 september

Härlig frukostbuffé serveras från klockan 07:30.

09:00-12:00 Söndagens cykling står uppdukat och väntar på alla hugade cyklissor.

Från klockan 13:00 serveras lunch och en avskedshälsning från arrangören. Efter avslutningsmiddagen så skiljs våra vägar. De flesta åker hem med bil, andra tar cykeln. Vi, arrangören, skickar stafettpinnen till annan stad som får anordna nästa cyklande tjejer läger. Vi hoppas att du har haft en fin upplevelse och gärna kommer tillbaka till Jönköping, ljuset vid Vättern.

Boende
Välkommen till JÖNKÖPING HOTELL & KONFERENS!

Rummen (dubbel- och trebäddsrum) består av ett sovrum och ett vardagsrum. Alla rum har egen ingång med förråd för förvaring av cyklar samt egen altan, alternativt balkong. Vi får också mervärden i form av gratis tillgång till pool och gym. För mer information om boende, se hemsida www.jkonferens.se
Viktigt att ni vid er anmälan anger vilka ni vill dela boende med.

Cykelrundor
Vi kommer att visa upp delar av landskapet kring Jönköping. I dagarna tre kör vi rundor som innehåller en varierad terräng, bra vägar och relativt lite trafik.

Tre loopar där vi den första dagen cyklar norröver för ett besök i Jönköpings svar på Toscana. Andra dagen färdas vi söderut och viker av mot vägar kring Barnarp, Odensjö, Rogberga, Taberg, Sävdabo och eventuellt körs en s.k. ”Bratteborgare”. Vår avslutningsdag beger vi oss mot vägarna runt Habo och Bankeryd, via Flaskebo, Drottningstorp, Krabberyd och för några som vill väntar vägar mot Nackebo och Bottnaryd innan vi viker av hem mot hotellet. Söndagen kommer vi erbjuda en kortare runda för att hinna hem till middagen.

Mer utförlig vägbeskrivning av de olika rundorna kommer inom kort.

Cykling i grupp 
Cyklingen sker i grupper med 10-15 cyklister. I samband med anmälan anger du vilken fart du tror att du har kapacitet att hålla under de tre dagarna. Vid ankomst har du möjlighet att placera dig i en lämplig grupp.

Varje grupp har en eller två utsedda gruppledare som har ansvaret för att gruppen håller samman. Cyklisterna skall därför följa gruppledarens anvisningar. Vid punktering eller liknande stannar hela gruppen och hjälps åt. Ingen cykling utanför gruppen är tillåten. Tycker du att farten är för hög/låg kan byte av grupp ske till nästkommande dag i samråd med din gruppledare.

Praktisk information

Rätt klädsel 
Vi hoppas naturligtvis på bra väder, men du måste vara beredd på att det kan bli både kallt och regnigt. Medtag därför kläder både för varm, kallt och regnigt väder.

Cykel 
Vi räknar med kanonväder och därför är racer det självklara valet.

Trafikregler
Vanliga trafikregler gäller och ledarnas anvisningar måste följas.


Frågor om anmälan och boendet?
Ring Leena Halonen Gustafsson på tel 0706-92 97 43 eller mail: leena_halonen@hotmail.com 

Frågor om programmet?
Ring Angelique Carlsson på tel 0730-97 75 42 eller mail: angelique_carlsson@hotmail.com

Frågor om rutterna? 
Ring Lena Hedin på tel 0702-15 37 47 eller mail: lenahedin@telia.com


Till sist, mycket varmt välkomna till Jönköping!

Leena, Hannah, Charlotta, Maria, Angelique, Anna och Lena


No comments:

Post a Comment